Despre proiect » Echipa
Florentina Florescu, Manager proiect„Putem păstra natura doar dacă conştientizăm că facem parte integrală din ea şi că există o relaţie de dependenţă a noastra faţă de natură. De aceea când ne gândim la dezvoltare durabilă trebuie să ţinem cont de Natură – Oameni – Economic. Toate trebuie să fie folosite sau dezvoltate echilibrat, astfel încât să ne asigurăm că satisfacerea nevoilor noastre prezente nu compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Proiectul nostru este o variantă model de implicare a comunităţilor în protejarea naturii. Alături de specialişti, vom găsi oportunităţi de dezvoltare durabilă a zonei, prin păstrarea şi promovarea specificului socio-cultural şi natural”.
Carmen Sandu, Asistent proiect
"Cred cu tărie că fiecare om a fost trimis pe acest pământ şi "pus" pe locul care i se potriveşte cel mai bine pe această lume. Deseori sunt întrebată cu ce mă ocup, iar răspunsul meu este următorul: lucrez pentru păsări, gândacei, fluturi şi flori, şi pentru ca oamenii să se bucure de ele cât mai mult timp de-acum încolo, exact aşa cum au făcut moşii şi strămoşii lor."
Mihaela Nechifor, Specialist achiziţii
"Păstrarea valorilor actuale se poate face doar prin dezvoltarea unei conştiinţe ecologice şi a unui comportament responsabil al oamenilor faţă de natură şi mediul înconjurător."
Jochen Cotaru, Coordonator local
“Zona periferică, Valea Hârtibaciului pentru mine este o pasiune care m-a prins de când m-am stabilit aici în 2002. Este ca la un ceas vechi: schimbările se văd numai la margine. De aceea, ma angajez pentru Valea Hârtibaciului.”
Parteneri
Cristian Gherghiceanu“Este o bucurie şi o binecuvântare pentru mine să duc mai departe tradiţia saşilor ardeleni de a lăsa copiilor şi urmaşilor, drept moşternire un sistem durabil”.
Nat Page, Director General Fundaţia ADEPT
“Ştiu prin comparaţie ce am putea pierde, în ceea ce priveşte multitudinea de plante şi animale, dacă nu acţionăm adecvat. Şi doresc să impărtăşesc această cunoaştere cu voi.”
Ben Mehedin, Responsabil comunicare şi relaţii publice
“Sunt natural, firesc, iar lăcomia, jecmănirea naturii pentru profit şi plus valoare, nu duc decât la rău. Este normal să fiu de partea naturii, care nu poate vorbi pentru ea, căci la urma urmei nimeni nu mânâncă bani, nu-i aşa?”
Răzvan Popa, Coordonator biologi
“Sunt implicat în acest proiect pentru ca şi pe viitor, oamenii să se poată bucura de diversitatea de plante şi animale, în prosperitate şi bunăstare.”
Caroline Fernolend, Vice-preşedinte Fundaţia Mihai Eminescu Trust
“Țara noastră dispune de un imens patrimoniu cultural şi natural care însă are nevoie de susţinere permanentă aşa încât şi generaţiile viitoare să se poată bucura de ele. Din păcate comunităţiile mici, izolate nu dispun de capacitatea de a le valorifica singure, de aceea au nevoie de sprijinul sectorului privat”
Oliviu Marian, Manager proiecte
“Indiferent de proiectele pe care le derulăm, fie că este vorba de o clădire istorică, şură sau biserică, eforturile noastre ţin cont de nevoile oamenilor din comunitate pentru că doar prin ei mai putem salva ceva din moştenirea noastră în egală măsură patrimoniul construit şi natural.”
dr. Tibor Hartel, Biolog
“Fundaţia Mihai Eminescu Trust, prin grupul Ecologia Peisajului este implicată activ în cercetarea şi înţelegerea sistemelor şi a modului în care folosinţă terenului afectează biodiversitatea şi structura peisajului din Transilvania.”
Daniela Maria STOICA, Director Executiv
“Ne bucură iniţiativele societăţii civile în domeniul protejării mediului, le sprijinim şi în măsura posibilităţilor materiale şi umane de care dispunem ne şi implicăm. Proiectul Pentru Natură şi Comunităţi Locale - Bazele unui management integrat Natura 2000 în zona Hârtibaciu - Târnava Mare –Olt, este o provocare în care ne-am angajat alături de parteneri care şi-au dovedit seriozitatea în tratarea unor problematici de mediu în România.
Sperăm ca rezultatele proiectului să poată deveni modele pentru abordări similare, iar cetăţenii să înţeleagă necesitatea dar şi obligaţia ce le revine în protejarea mediului şi că, până la urmă, calitatea mediului natural ca sursă de hrană, echilibru şi inspiraţie, se reflectă direct în starea de sănătate şi propriul lor confort.”
- Ecotur Sibiu